Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

επιχειρησιακη συμβαση υπεργαψε ο συλλογος των υπαλληλων της εμπορικης τραπεζας












Με την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης στην Εμπορική Τράπεζα -με την οποία διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας αλλά και οι βασικές αποδοχές όλων των εργαζομένων- δίνεται ουσιαστικά η απάντηση στα μέτρα που προβλέπει το  Μνημόνιο. Η διοίκηση της τράπεζας και ο σύλλογος των εργαζομένων κατέληξαν χθες σε μία συμφωνία μεγάλης σημασίας, καθώς είναι η πρώτη σύμβαση που υπογράφεται στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.
H συμφωνία αυτή εκτιμάται πως μπορεί να αποτελέσει πιλότο όχι μόνο για τον χώρο των τραπεζών, αλλά γενικότερα για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς αποδεικνύεται πως οι ανατροπές που προβλέπει το Μνημόνιο μπορούν να ξεπεραστούν.
Η νέα επιχειρησιακή σύμβαση είναι διετής και προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως με την υπογραφή της καλύπτονται και οι νέοι εργαζόμενοι, οι οποίοι αν δεν υπήρχε συμφωνία θα έμεναν στον αέρα καθώς είχε λήξει η μετενέργεια της προηγούμενης σύμβασης.
Με τη χθεσινή συμφωνία ο βασικός μισθός και όλα τα επιδόματα που προβλέπονται στην κλαδική σύμβαση εργασίας διατηρούνται ως έχουν. Οι όποιες αλλαγές αφορούν επιμέρους επιδόματα που προβλέπονται στην τράπεζα.
Οι μηνιαίες μειώσεις -από τις αλλαγές σε ορισμένα επιδόματα- αναμένεται να είναι 6% με 6,5%. Σε ορισμένες περιπτώσεις που καταβάλλονται εφάπαξ παροχές η μείωση μπορεί να φτάσει το 7% με 7,5%.
Η κυριότερη αλλαγή αφορά το επιχειρησιακό επίδομα, το οποίο μέχρι τώρα ήταν 11,76%. Το ποσό αυτό διατηρείται ως έχει για όσους έχουν μεικτές αποδοχές μέχρι 1.800 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους θα κυμαίνεται από 4% (για όσους παίρνουν πάνω από 4.500 ευρώ) έως 7,5% (για όσους παίρνουν από 1.800 έως 2.000 ευρώ).
Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας Alain Strub δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η συμφωνία για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση επιτεύχθηκε στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου, με την υπεύθυνη στάση όλων των πλευρών».
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας Γιώργος Κωνσταντινόπουλος τονίζει πως «σε πείσμα των καιρών ο σύλλογος έχει μια καινούργια επιχειρησιακή σύμβαση που διασφαλίζει την απασχόληση, προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις και εγγυάται το εισόδημα των εργαζομένων από περαιτέρω μειώσεις. Ο πρωταρχικός μας στόχος σε αυτό το δύσκολο και άρδην μεταβαλλόμενο περιβάλλον επετεύχθη. Οι εργαζόμενοι της Εμπορικής για τα επόμενα δύο χρόνια έχουν ομπρέλα προστασίας με αυτήν την επιχειρησιακή σύμβαση. Η αίσια αυτή έκβαση οφείλεται στη δυναμική συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τον σύλλογο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου