Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΘ Underground v.3


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 || ΣΑΒΒΑΤΟ 22 || ΚΥΡΙΑΚΗ 23 || ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 

Ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», το ΚΕΘΕΑ «Ανάδυση», ο Σύλλογος Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. διοργανώνουν το φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας με τίτλο "3ο Κ.Ο.Θ. Underground", από Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, στο BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία) και ώρες (Παρασκευή από 17:00, Σάββατο από 17:00, Κυριακή από 11:00) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.     >>>>>

Τη πρώτη χρονιά το Φεστιβάλ τάραξε τα ήρεμα νερά του πολιτισμού στην πόλη, αποδεικνύοντας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, πως όταν συνδυαστούν η αλληλεγγύη και το πνεύμα συνεργασίας με την ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά, τότε μπορούν να συμβούν μικρά θαύματα.
Τη δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ ξεπέρασε τη σκόπελο του ευκαιριακού ή του τυχαίου και κατάφερε να εδραιωθεί στις συνειδήσεις όλων όσων είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν, ως ένα σημαντικό καλλιτεχνικό και κοινωνικό γεγονός, που προσφέρει ελεύθερα προσβάσιμο και συνάμα ανωτάτου επιπέδου πολιτιστικό προϊόν σε όλους και ταυτόχρονα αναδεικνύει ότι δεν υπάρχουν πραγματικά «περιθώρια» σε καμιά πολιτισμένη κοινωνία, αλλά μόνο ελλείψεις ευκαιριών. 
Το Φεστιβάλ έρχεται λοιπόν φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πιστό στο ραντεβού του, πιο δυναμικά και μπορώντας να καυχηθεί ότι έγινε πλέον Πανελλαδικό, αφού έχει προσελκύσει καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της χώρας (Κέρκυρα, Καλαμάτα, Αθήνα, Κρήτη, Καστοριά, Θεσσαλονίκη), που θέλουν να προσφέρουν με τη σειρά τους και να ζήσουν κι αυτοί την εμπειρία αυτής της ζεστής επαφής με το κοινό. 
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
1. Είκοσι σύνολα από μουσικούς της Κ.Ο.Θ. ή με συμμετοχή τους, παίζουν: ροκ, ποπ, τζαζ, μουσική δωματίου, αρχαία ελληνική μουσική, οθωμανική μουσική, τάνγκο, μουσική κινηματογράφου, αυτοσχεδιάζουν και παρουσιάζουν πρωτότυπες μουσικές για σύνολα κρουστών παράλληλα με προβολές, χορό και θεατρικά δρώμενα.
2. Συμμετοχή των Actup trio, ARTefacts, Caja secreta, modernensemble, Studio flamengo Pellizco, ventus ensemble, paulus quintet, χάλκινα της Καστοριάς (το φεστιβάλ ανοίγει πλέον και σε σχήματα της πόλης στα οποία δε συμμετέχουν απαραίτητα μουσικοί της Κ.Ο.Θ.).
3. Έκθεση Φωτογραφίας ομάδας μελών του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ με τίτλο «Αυτά που έγραψα για μένα πάνω σε μένα» με φωτογραφίες τατουάζ των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, από την ομάδα φωτογραφίας της Θ. Κ. ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ. 
4. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Μπεχ Τσινάρ». Συμμετέχουν οι φωτογράφοι Κώστας Αργυριάδης, Στέργιος Καραβάτος, Κοσμάς Παυλίδης κι Αχιλλέας Τηλέγραφος. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Ηρακλής Παπαϊωάννου
5. Παρουσίαση μιας μινιατούρας live cinema από ομάδα μελών της Θ.Κ. ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ. Το project ανέλαβε η σκηνοθέτης Κορίνα Βασιλειάδου με τη συνεργασία του εκπαιδευτή της ομάδας θεάτρου της Θ.Κ., Παύλο Δανελάτο.
6. Εκθέσεις εικαστικών κατασκευών κι installations από τους Barry Feldman, Γιώργο Ηλιάδη και Θάνο Στόκα.
7. Εκθέσεις εικαστικών, κεραμικών και κατασκευών από μουσικούς της ΚΟΘ και τις δημιουργικές ομάδες της «ΙΘΑΚΗΣ».
8. Έκθεση εκδόσεων της παραγωγικής μονάδας γραφικών τεχνών του ΚΕΘΕΑ «ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ».
9. Εργαστήρι Graffiti για μικρούς και μεγάλους από το ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ.
10. Εργαστήρι κεραμικής για παιδιά από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΚΗ.
11. Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από το Θάνο Στόκα.
12. Εργαστήρι Flamenco, από το Studio Flamenco Pelisco.
13. Δρώμενα για παιδιά (αφήγηση παραμυθιού από Family Sound Machine και Idee fixe, τσίρκο του δρόμου από τους Kids In Action, μουσικές εκπλήξεις, mobile school από την PRAKSIS και την ΑΡΣΙΣ κτλ).

Πηγή  BLOCK 33

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου