Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το πάρκο Μηνά Πατρικίου, γνωστότερο ως μεγάλο πάρκο Κρήτης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Κάθε Σάββατο λειτουργεί στην περιοχή ένα άτυπο παζάρι, χωρίς κανόνες, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο,
>>>>>>>
το οποίο στήνεται κυρίως από τσιγγάνους, γύφτους, Βούλγαρους και άλλους ............ "ευρω-πεους" και μη πολίτες!!!
Οι άνθρωποι αυτοί στήνουν την πραμάτεια τους σε σεντόνια κάτω στο πεζοδρόμιο και μέσα στο χώρο πρασίνου του πάρκου. Τα αντικείμενα που πωλούν (και δυστυχώς κάποιοι τα αγοράζουν) προέρχονται από τους κάδους απορριμάτων και  ανακύκλωσης  είναι πεντακάθαρα και  αναμεμιγμένα με "ιδιαίτερης οσμής αρώματα"!!!! Ααα  και  ..... χωρίς μικρόβια!!! Επίσεις γίνεται και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων έτσι για να υπάρχει "πλουραλισμός" στην αγορά  (άλλωστε συμβαίνει και μπροστά στα μάτια της αστυνομίας αλλά ..... φοράνε μαύρα γυαλιά) .

Επειδή το ιδιότυπο αυτό παζάρι είναι  παράνομο, δεν το διέπουν οι  βασικοί κανόνες  με τους οποίους λειτουργεί μια οργανωμένη λαϊκή αγορά.  Δεν υπάρχουν χημικές τουαλέτες,  οι άνθρωποι που πωλούν αυτά τα αντικείμενα, χρησιμοποιούν σαν... τουαλέτα τα δένδρα και το πράσινο του πάρκου ή την αυλή του μεγάλου σχολικού συγκροτήματος που υπάρχει εκεί!!!  
Το χειρότερο όλων είναι το θέμα της καθαριότητας. Όταν το μεσημέρι φεύγουν τα σεντόνια, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Σκουπίδια  και ακαθαρσίες παντού, για τα οποία ο δήμος δε μεριμνά πάντα, αφού τυπικά στην περιοχή δε λειτουργεί λαϊκή αγορά. Κοινώς ΒΡΟΜΙΑ και ΔΥΣΩΔΙΑ


Για την αστυνόμευση τι μπορεί να πει κανείς. Είναι από μόνη της η έκφραση "ανέκδοτο για πολύ γέλιο"Η δημοτική αστυνομία συνήθως δεν εμφανίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ποιος να τους στείλει τώρα σε ανατολικές και δυτικές συνοικίες, (έχουν αναλάβει όλοι να κάνουν "πιάτσα" στην Π.Μελά και στην Μητροπόλεως για να μας αποδείξουν -χωρίς επιτυχία μέχρι σήμερα- για την ΜΕΓΑΛΗ αλλαγή που έγινε στην πόλη με την ΠΑΡΚΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ). Επί της ουσίας έρθει δεν έρθει η δημοτική αστυνομία  δε γίνεται τίποτα, αφού οι “έμποροι” μαζεύουν τα σεντόνια, φεύγουν, αλλά όταν οι δημοτικοί αστυνόμοι στρίβουν από τη γωνία, οι “έμποροι” επανεμφανίζονται. Άλλωστε είπαμε ότι οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί, δεν έχουν χαρτιά, δεν μπορεί κανείς να τους επιβάλλει πρόστιμο.  
Νομίζω λογικό θα είναι τα Σάββατα να δίνει ο κ. Λευτέρης Κιοσέογλου "απόσπαση" σε  Χ... δημ.αστυνομικούς  να κάνουν "πιάτσα" και στην περιοχή αυτή, αφού όπως φαίνεται μέχρι σήμερα δεν είναι ικανοί να ...."καθαρίσουν το θέμα με την μία". 
Υπ' όψη κύριοι του δήμου  στην ίδια περιοχή, κάθε Τετάρτη γίνεται λαϊκή αγορά εδώ και 25 περίπου χρόνια (φτάνει πια),  ενώ  κάθε Σάββατο λειτουργεί  μεγάλη λαϊκή αγορά από το ύψος της Δελφών μέχρι την Ν.Εγνατία επί της οδού Γρηγορίου  Ε με τις "νόμιμες" επιμηκύνσεις, με τα γνωστά προβλήματα που δημιουργούν οι λαϊκές αγορές (ο Θεός να τις πει λαϊκές, μόνο αυτό δεν είναι)  σε κάθε κατοικημένη περιοχή.

Τα παραπάνω είναι από προσωπική εμπειρία
 και  απο  ρεπορτάζ του Αγγελιοφόρου στις 7/4/13






.