Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

λυσεις εξπρες για πασης φυσεως τσιμπηματα

Η πρόβλεψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία, αλλά επειδή οι διακοπές σημαίνουν κι εξοχή άρα κι έντομα, τα τσιμπηματάκια δεν είναι διόλου απίθανα.

Λάβε τα μέτρα σου, με εντομοαπωθητικά, σπιράλ εξωτερικού χώρου για κουνούπια αλλά βάλε στο βαλιτσάκι σου αμμωνία και μάθε γιατροσόφια για τσιμπήματα που απαλύνουν τον
>>>>>>>>
πόνο και τους ερεθισμούς.
Σε φάγανε κουνούπια;
Προμηθεύτηκες βραχιολάκια με σιτρονέλα, σπρέι αντικουνουπικά αλλά αυτά τα άτιμα τα έντομα βρήκαν τρόπο και πρόσφορο έδαφος για τσιμπήματα. Εκτός από το ξίδι, ιδανική για τις φουσκάλες και τη φαγούρα είναι και η ασπιρίνη. Ένα δισκίο διαλυμένο σε κουταλάκι του γλυκού νερού, βοηθά να εξαφανιστύν φουσκάλες κι ερεθισμοί. Άσε την "αλοιφή" πάνω στις φουσκάλες για 2 με 3 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με δροσερό νερό. Μπορείς μάλιστα να επαναλάβεις την επάλειψη και πλύση μετά από 4 με 5 ώρες. 'Αλλο ένα εύκολο γιατροσόφι είναι οι φλούδες ντομάτας. Εναπόθεσε πάνω στις φουσκάλες λίγη ντοματούλα και πες αντίο στη φαγούρα!
Σε τσίμπησε σφήκα ή μέλισσα
Σε περίπτωση που δεχτείς επίθεση σφίγγας ή μελλισών, το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να αφαιρέσεις το κεντρί από το δέρμα σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις με το νύχι, προσπάθησε με αποστειρωμένη βελόνα ή αποστειρωμένο τσιμπιδάκι για τα φρύδια. Για να μειώσεις τη φλεγμονή, χρησιμοποίησε κάποια φαρμακευτική αλοιφή ή το γιατροσόφι της γιαγιάς με φράσκο κρεμμύδι. Ως γνωστόν το κρεμμύδι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, κάνοντάς το γιατρικό για πάσης φύσεως φλεγμονές. Κόψε το άσπρο τμήμα από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι κι άλειψε με αυτό το πονεμένο σημείο. Εναλλακτικά μπορείς να εναποθέσεις πάνω στο σημείο και μια κρύα κομπρέσα ποτισμένη σε αφέψημα μαιντανού.
Προσοχή: Σε περίπτωση αλλεργίας κι αν νιώθεις το λαιμό και τη γλώσσα να πρήζονται ή έχεις έντονα αναπνευστικά προβλήματα ζήτα επειγόντως ιατρική συμβουλή.
Σε τσίμπησε μύγα;
Το τσίμπημα ρης μύγας συνήθως δεν είναι επώδυνο εκτός κι αν προέρχεται από τις γνωστές ως αλογόμυγες, Και σε αυτή όμως την περίπτωση το μόνο που μπορεί να σου προκαλέσει είναι φαγούρα και μια φουσκαλίτσα που εξαφανίζεται την επόμενη ημέρα. Για να μειώσεις την αίσθηση της φαγούρας κάνε ένα επίθεμα με μηλόξιδο ή απλό ξιδάκι.
Σε έφαγε τσούχτρα
Οι πλύσεις με μηλόξιδο μετά από δάγκωμα τσούχτρας αποτελεί επίσης αποτελεσματικό γιατρικό για τη φαγούρα και τον ερεθισμό.
Κόλησσες τσιμπούρι
Ξερίζωσέ το κατευθείαν με ένα τσιμπιδάκι αποστειρωμένο. Πρόσεξε μάλιστα να μην αφήσεις τμήμα του μέσα στο δέρμα. Τα πρώτα συμπτώματα για να καταλάβεις ότι σε έχει «δαγκώσει» τσιμπούρι είναι η εμφάνιση κοκκινίλας και έντονης φαγούρας στο σημείο όπου έχει «τρυπώσει» το έντομο. Αν δεν μπορείς να βγάλεις το στιμπούρι μόνη σου ζήτα τη βοήθεια κάποιου γνωστού ή ακόμη και γιατρού διότι η παραμονή του μέσα στο δέρμα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία σου.
Δάγκωμα σκορπιού:
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις πάγο για να μετριάσεις τον πόνο και να κατευθυνθείς στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να σκίσεις με αιχμηρό αντικείμενο την πληγή θεωρώντας πώς με τον τρόπο αυτό θα εμποδίσεις το δηλητήριο να εισέλθει στον οργανισμό, διότι θα καταφέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Αντί αυτού, δέσε σφιχτά έναν επίδεσμο ή ένα κομμάτι ύφασμα πάνω από το σημείο του δαγκώματος έτσι ώστε να μειώσεις την κυκλοφορία του αίματος και του δηλητηρίου προς την καρδιά, μέχρι να πας στο νοσοκομείο. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του δαγκώματος φιδιού. Πάνω απ΄όλα ψυχραιμία κι άμεση ιατρική συμβουλή. Τέλος, ένα επίσης γιατροσόφι θέλει τον βασιλικό να απορροφά το δηλητήριο του σκορπιού. Προσπάθησε λοιπόν εκτός των παραπάνω, αν έχεις πρόχειρο βασιλικό να τοποθετήσεις λίγο κατάπλασμα πάνω στην πληγή.
Τσίμπημα αράχνης
Μια φαρμακευτική αλοιφή κι ορός ή ακόμη κι αντιτετανικός συνίσταται σε περίπτωση που η αράχνη είναι δηλητηριώδεις. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις την πληγή και να βάλεις πάγο και στη συνέχεια να επισκεφτείς το πλησίεστερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας στην περιοχή όπου βρίσκεσαι. Σε κάθε περίπτωση πάντως μη φοβηθείς αφού το τσίμπημα των περισσότερων ειδών αραχνών αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά.

Πηγή  http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου