Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

οδος χαλκεων, ενας αδικημενος δρομος


Κλασική καθημερινή εικόνα της οδού Χαλκέων από διασταύρωσή της με την οδό Εγνατία και μέχρι την Φιλίππου. Όποιος θέλει παρκάρει όπου θέλει. Στην αριστερή μεριά από το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ υπάρχουν συνεχώς διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα οι οδηγοί των οποίων τα
>>>>>>>>>
αφήνουν και "πάνε" στις δουλειές τους.
Διότι, εκτός από τους "ευγενείς"οδηγούς που  είναι επαγγελματίες και έμποροι της περιοχής, στην Χαλκέων επιτρέπετε το πάρκινγκ σε όλους, μόνιμους και μη κατοίκους και είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δρόμος του ιστορικού κέντρου που ισχύει αυτό. 


Και βέβαια οι ιθαγενείς κάτοικοι δεν έχουν δικαίωμα να τα μετακινήσουν αν δεν εκλιπαρήσουν  στους διπλοπαρκαρισμένους!!!!!  Αν τους βρουν και αν έχουν την ευγενή καλοσύνη να έρθουν. Οι καβγάδες είναι καθημερινοί και πολλάκις επικίνδυνοι. 
Τι μπορεί να πει κανείς για την ευαισθησία  αυτών των γαϊδουριών (αν και έτσι προσβάλλουμε τα καημένα τα ζωάκια).

Στα 55 περίπου αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα νόμιμα υπάρχουν 4 που έχουν να κινηθούν πάνω από δύο χρόνια και ένα που ο δήμος του επικόλλησε χαρτί για την απομάκρυνση από τον 4/2011 αλλά οι υπεύθυνοι κάνουν πως δεν το βλέπουν!!!!!

Επίσης είναι το μόνιμο πάρκινγκ  auto κυρίως mercedes και BMW των "Ευρωπαίων" γειτόνων μας, που ξεφορτώνουν  επαίτες για διάστημα περίπου μιας εβδομάδος, αφαιρούν τις μπαταρίες τα δε βράδια χρησιμοποιούνται σαν ξενοδοχεία. Για τις προσωπικές τους ανάγκες βολεύονται στο πάρκο της αρχαίας αγοράς και στις ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ!!!

Υπάρχει ακόμα και το "νόμιμο" πάρκινγκ 5,5 μέτρων της εκκλησίας Παναγίας Χαλκέων (για τις τελετές που είναι μία στο δίμηνο). Εδώ οι άγιοι ιερείς έβαλαν σιδεριές και αλυσίδες που νομίζω ότι είναι παράνομο και άκρως επικίνδυνο.

Η περιοχή έχει και ένα "βοηθητικό πάρκινγκ" τον πεζόδρομο Κλεισούρας που και αυτός όπως και οι περισσότεροι, βολεύουν όλο το 24τράωρο καμιά 10 αυτοκίνητα και άλλες τόσες μηχανές.
Λοιπόν συνοψίζω :
 Ι : Στην οδό Χαλκέων  α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι  το τεταρτοπαρκάρισμα......  
ΙΙ : Η τροχαία (και πριν την κατάργησή της   η δημοτική αστυνομία), έρχεται  μόνο κατόπιν  παρα/καταγγελίας. Παράκληση μην τους φωνάζεται χωρίς σοβαρή αιτία. ΄Αλλωστε υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για να πάτε στον προορισμό σας .............. και αν θέλετε να ξεπαρκάρεται .... πάρτε καλύτερα ταξί, είναι κοντά οι πιάτσες
Και θα τολμούσα να κάνω και δύο προτάσεις παρότι δεν είμαι και δεν το παίζω πολεοδόμος και συγκοινωνιολόγος.

Α) Αν στην οδό Χαλκέων  πάρκαραν τα αυτοκίνητα της αριστερής μεριάς (προς τις πολυκατοικίες) λοξά  όπως στην φωτο, θα εξασφαλιζόταν ακόμα 10 θέσεις στάθμευσης και  ο τρόπος αυτός θα σταματούσε οριστικά το διπλοπαρκάρισμα. Άλλωστε έτσι παρκάρουν και στην αριστερή μεριά της οδού Φιλίππου (προς την αρχαία αγορά)

Β) Πρέπει να προστεθεί και η Χαλκέων στους δρόμους που παρκάρουν ελεύθερα οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου. Έτσι δεν θα μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους μόνιμοι κάτοικοι ή μη όταν παραδίδουν πινακίδες ή τα παροπλίζουν και οι λοιποί που αναφέρθηκαν παραπάνω (όταν με το καλό θα αρχίσει η αστυνόμευση)
Αυτά τα λίγα,
δια τα καθ' υμάς........ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου