Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ένα αυθεντικό πλοίο Viking διασχίζει τον Βόρειο Ατλαντικό

 Το μεγαλύτερο πλοίο τύπου Viking παγκοσμίως έφτασε στη Βόρεια Αμερική μετά τη διέλευση του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού σε ένα ταξίδι από το λιμάνι αναχώρησης του στο Χάουγκεσουντ της Νορβηγίας.
Το Βίκινγκ πλοίο, που ονομάζεται Draken Harald Hårfagre, απέπλευσε από τη Νορβηγία, με τα περίπου >>>>>>>>>>>
32 μέλη του πληρώματος του στα τέλη Απριλίου και έκανε στάσεις στην Ισλανδία, τη Γροιλανδία και Newfoundland (Καναδά), πριν πλεύσει μέσω του Saint Lawrence Seaway στο Τορόντο για το φεστιβάλ Tall Ships Challenge Great Lakes 2016 αυτό το Σαββατοκύριακο.
Στις μελλοντικές στάσεις για το Viking πλοίο περιλαμβάνονται το Σικάγο, το Green Bay και το Duluth, πριν κατευθυνθεί μέσα από τα κανάλια της Νέας Υόρκης για την ανατολική ακτή των ΗΠΑ με στάσεις στη Νέα Υόρκη και, τέλος, στο Mystic Seaport στο Mystic, Κονέκτικατ, τον Οκτώβριο.
Το Draken Harald Hårfagre δεν είναι τόσο μια ρεπλίκα, αλλά στην πραγματικότητα ένα αυθεντικό Viking πλοίο, με την έννοια ότι είναι κατασκευασμένο με βάση αρχαίες νορβηγικές τεχνικές κατασκευής σκαφών ξεθαμμένες από τα βιβλία της ιστορίας και αρχαιολογικά ευρήματα. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2014 και σήμερα δικαίως έχει τον τίτλο του μεγαλύτερου Viking πλοίου παγκοσμίως που κατασκευάστηκε ποτέ στη σύγχρονη εποχή.
Viking_Draken_2
Viking_Draken_3
Viking_Draken_4
Viking_Draken_5
Viking_Draken_6
Viking_Draken_7
Πηγη http://www.e-nautilia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου